12 Mayıs Dünya Hemşireler günü kutlandı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan hemşirelerin, Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlediği törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü, “Kurumumuzdaki hemşirelerimizle hem övünüyoruz hem gurur duyuyoruz. Onlar bizim uygulamadaki birçok eksiğimizi kapatıyorlar. Birçoğu zaten anne olarak cenneti hak ediyorlar, yaptıkları hemşirelik hizmeti ile inşallah çifte cenneti kazanırlar” dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan hemşireler, Rektörlük A salonunda düzenlenen törende Dünya Hemşireler Haftası’nı kutladı.

Törene, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü, Rektör yardımcıları, personel ve hemşireler katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek hemşirelere seslenerek, yaptıkları hizmetin önemine değindi ve “Bu yaptıklarınızın farkındayız, sizleri takdir ve şükranla izliyoruz” dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, sağlık personeline yönelik yapılan şiddeti kınayarak başladığı konuşmasında, iki gün önce Sağlık Bakanlığı’nın şiddete karşı genelge gönderdiğini belirterek, “Şiddet yasayla, genelgeyle önlenecek bir şey değildir. Şiddet, ancak saygı ve sevgi ortamıyla yok edilebilir” dedi. Hemşireliğin kapsamının her geçen gün genişlediğini, giderek mesleğin daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut, “Hastanemizde hemşirelerimiz eğitim ve uzmanlaşmaya daha fazla önem vermeye başladılar. Bilgilerini güncellemeye, hizmet içi eğitimlere önem veriyorlar. Buna paralel olarak da etkileri, yetkileri ve saygınlıkları da artıyor” diye konuştu.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi Muazzez Altay, üçüncü basamak bir üniversite hastanesinin yoğunluğu içinde meslek bilinci ve sorumluluğuyla, 699 hemşire, 34 ebe ve 19 acil tıbbi teknisyen ile birlikte 7 gün 24 saat hemşirelik bakım hizmetlerini yürüttüklerini söyledi. Hemşirelikle ilgili kanun ve yönetmeliklerde artık hemşirelik eğitiminin standardının lisans düzeyine çıktığını, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ise seviyenin daha da yükseldiğini dile geirerek, halen yükseklisans eğitim yapmış 9 uzman hemşirenin görev yaptığını, 20 meslektaşlarının da yükseklisans eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Hemşirelerin her türlü eğitimine önem verdiklerini ifade eden Başhemşire Muazzez Altay, bunun da hasta memnuniyeti anketlerine olumlu yansımalarını gördüklerini kaydetti. Altay, altı ay önce yaptıkları anketlerde klinik hizmetlerde hemşirelerin saygısı ve ilgisinin hastaları en çok memnun eden maddeler arasında yer aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu da, “Kanıt Temelli Hemşirelik” konulu bir sunum yaptı. Doç. Dr. Özyazıcıoğlu, hemşirelik eğitimi sırasında verilen bilgilerin mezun olduktan sonra ilk bir yıl içinde yüzde 50’sinin unutulduğunu, bu nedenle sürekli eğitimin ve bilgi yenilemenin çok önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Özyazıcıoğlu, “Artık sezgiler değil analiz ve sentez yapmak önem kazandı. Bunun için de sürekli araştırmak ve kitap okumak gerekiyor” dedi.

Törende, 20 yıl görev yapanlarla, emekli olan hemşirelere plaketleri verildi.