Sağlık-Sen Uludağ Üniversitesi Şubesi Yönetim Kurulu Ziyareti

Sağlık-Sen Uludağ Üniversitesi Şubesi Yönetim Kurulu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Sayın Prof.Dr. Tahsin YAKUT’u makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Şube Başkanı Eser Yıldırım; “Bursa’da sağlık iş kolunda yetkili olan Sağlık-Sen’in genel merkezinin, almış olduğu bir kararla Uludağ Üniversitesinde şube kurulmasına onay verdiğini, bu sebeple 2014 yılında hastane çalışanlarının da teveccühü ile Uludağ Üniversitesinde yetkili sendika olmak istediklerini, bu konuda gerekli sendikal faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Şube olarak daima sağlık çalışanlarının yanında olan, onların problemleriyle ilgilenen, sorunların çözümü konusunda da Sağlık-Sen düsturuyla idari makamlara saygı çerçevesinde hareket eden bir tutum içerisinde olacaklarını ifade etti. Sağlık-Sen tarafından 2014 Ocak ayında “Üniversite Hastanelerinde Çalışanların Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu bir çalıştay yapıldığını, bu çalıştay raporunu önümüzdeki günlerde bir kitapçık halinde başhekimliğe sunmak istediklerini bildirdi.

Görüşmede Hastane Başhekimi Prof.Dr. Tahsin YAKUT da; Sağlık-Sen’in Uludağ Üniversitesinde şube kurması hususunda hayırlı olsun dileklerini iletti. Yönetim olarak kendilerinin, tüm çalışanlara eşit mesafede hakkaniyetli bir yapı içerisinde olduklarını ifade etti. Çalışanların çalıştıkları birimlere göre risk faktörleri de göz önüne alınarak hak ettikleri ek ödemeleri aldığı bir uygulamadan yana olduklarını ve bu konuda hastane içerisinde gerekli çalışmaların yapıldığını, ancak bu çalışmaların merkezi olarak belirlenen yönetmeliğin dışına çıkamayacağını belirtti.

Ziyaret sonunda Şube Başkanı Eser YILDIRIM Hastane Başhekimi Prof.Dr. Tahsin YAKUT’a kahve takımı hediye etti.