"Yalın sağlık hizmeti" başlıyor.

Uludağ Üniversitesi, Yalın Üretim” kavramının yaratıcısı, “Yalın Girişim Enstitüsü”nün kurucusu, “Dünyayı Değiştiren Makina”nın yazarlarından, Massachussetts Institute of Technology’nin efsanevi endüstri analisti Dr. James P. Womack’ı ağırladı. Yalın Enstitü Derneği’nin 10. Kuruluş yıldönümü kutlamaları için Türkiye’de bulunan Dr. James P. Womack, Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonunda sağlık personeline ve öğretim üyelerine “Yalın Sağlık Hizmeti” konulu bir konferans verdi. Konferanstan önce, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ayberk Kurt, “Çoğu Azla Yapmak” adını verdikleri “yalın sağlık hizmeti” projesi hakkında bilgiler verdi. Yalın Enstitü Derneği ile birlikte yürütecekleri projeyle, hem eğitim veren, hem bilimsel araştırma yapan, hem de sağlık hizmeti üreten üniversite hastanelerindeki sorunlara çözüm bulmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Kurt, bunun sonucundan hastaların, öğrencilerin ve çalışanların da memnun olacaklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak Tıp Fakültesi Hastanesinde “yalın sağlık hizmeti” vermek için kolları sıvadı. Türkiye’deki sağlık sisteminde yalın üretim uygulamasının ilk örneğinin sonuçlarını heyecanla beklediğini belirten, yalın üretim kavramının yaratıcısı Dr. James Womack, “Tüm çalışanlara başarılar diliyorum. Yüreğinizi ortaya koyup bilimsel çalışırsanız başaramayacağınız şey yoktur” dedi. Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken'de, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde başlattıkları proje için “Yalın sistem insana saygıya ve güvene dayanıyor. Bu proje benim hayatımın projesi. Burada başardığımızı, dalga dalga tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz.” dedi.