Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD personelinden toplu kan bağışı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı personeli toplu kan bağışında bulundu.

En ağır hastaları yaşama kavuşturmak için çalışan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalının öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, hemşireleri, teknisyenleri, hastabakıcıları, öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Bilgin’in önderliğinde 19 Kasım 2014 günü toplu olarak kan bağışında bulundu.

Kan teminindeki güçlükleri bizzat yaşayan ve kan bağışının önemine dikkat çekmek amacı ile “Kan transfüzyonu yaşam kurtarıcıdır ve tek kaynağı da kan bağışlayan insanlardır” sloganıyla böyle bir sosyal sorumlulukta bulunduklarını belirten Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bilgin, “Kana sadece ameliyathanelerde değil her klinikte ihtiyaç var. Problemli gebeler, kan hastalığı olan bebekler ve çocuklar yaşamlarını sürdürebilmek için kana ihtiyaç duyar. Kan günümüzde yapay olarak üretilemeyen, ancak ve ancak sağlıklı insandan elde edilen ve yaşam kurtaran tek ilaçtır” dedi.

Konuşmaların ardından kan bağışında bulunan personel, görevlerinin başına döndü.