Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açıldı.

Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesine ek bina olarak Sabahattin Gazioğlu tarafından yaptırılan 50 yataklı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açıldı. Yaklaşık 14 milyon liraya mal olan hastanede kök hücre çalışmaları da yapılacak.

Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı bir törenle açıldı. Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hayırsever işadamı Sabahattin Gazioğlu, milletvekilleri, Bursalılar, sağlık kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve hasta yakınları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde, törende yaptığı konuşmada, Uludağ Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğunu, çok değerli akademisyenlerle nitelikli bir  eğitim ve sağlık hizmeti verildiğini belirtti. Sabahattin Gazioğlu tarafından üniversite yerleşkesinde yaptırılan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi hastanesinin hayırlı olmasını diledi.

Arınç, şunları kaydetti:
"Burası, 50 yataklı, kök hücrenin de çalışmalarının yapılabileceği bir merkez olacak. Yaşlılar için onkolojide bir bölümümüz var ancak çocuklar açısından bu açığımızı kapatmak mecburiyetindeydik. Sadece Bursa'nın değil, belki Güney Marmara'nın da büyük bir ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Bursa'da bu tür hamiyetli ve gayretli insanların sayısı az değil. Gittiğim her yerde Bursa'daki bu potansiyeli, her alanda hizmetler yapan değerli insanlarımızı takdirle yad ediyorum. Eskiden hayırseverler cami, Kur'an kursu yaptırırlardı. Kendilerine hizmet olarak sadece bu gösterilirdi ama şimdi o alanda ihtiyaçlarımız oldukça azaldı ve başka hizmet alanlarında hayırseverlerimiz çok büyük mesafeler aldı."

Herkesi hayır yapmaya teşvik etmek gerektiğini dile getiren Arınç, hastanenin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayırsever işadamı Sabahattin Gazioğlu’nun daha önce de Görükle’de onkoloji hastalarının yakınlarının kalabileceği bir misafirhaneyi yaptırarak hizmete açtığını hatırlatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, “Yaklaşık 14 milyon liraya mal olan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’ni de üstlendiği için kendisini kutluyorum. Allah kimseyi çocuklarıyla imtihan etmesin” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, dört katlı inşa edilen hastanenin 20 çocuk onkoloji, 20 çocuk hemataloji, 10 da kök hücre nakil merkezinde olmak üzere 50 yataklı olduğunu söyledi. Çocukların kaliteli sağlık hizmeti alması için beş öğretim üyesi, iki uzman doktor, on asistan doktor ve 50 hemşire ile hizmet vereceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Ulcay, hayırsever işadamı Sabahattin Gazioğlu ile hastanenin yapılmasında emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür etti.
Hayırsever iş adamı Gazioğlu'na teşekkür plaketi verilmesinin ardından Başbakan Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay açılış kurdelesini kestiler.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törenden sonra Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret ederek anı defterini imzaladı.