Organ bağışı için bisiklet koşusu yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Başhekimliği Organ Nakli Merkezi’nin 3-9 Kasım tarihleri arasındaki Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlediği organ bağışı kampanyası sürüyor.

Görükle yerleşkesi içinde ve Bursa’nın çeşitli yerlerinde açtıkları stantlarda halka organ bağışının önemini anlatan Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, bu yıl AKUT öğrenci topluluğuyla yürüttüğü çalışmada 400 bağış sayısına ulaştı.

Organ Bağışı Haftası sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Heykel-Kent Meydanı güzergâhında yaklaşık 50 bisikletçinin katıldığı Bisiklet Koşusu yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğünün güzergâh boyunca refakat ve trafik konusunda destek verdiği organizasyonda Akut Öğrenci Topluluğu bisikletçileri de organ bağışına katılarak herkese örnek oldu.

Organizasyon sonunda Kent Meydanında yapılan, Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Yakup CANITEZ, Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof.Dr. Ekrem KAYA, Koordinatör Sahriye Keskin, Organ Nakil Merkezi Personeli ve AKUT Öğrenci Topluluğunun bulunduğu basın açıklamasında Doç.Dr. Yakup CANITEZ ve Prof.Dr. Ekrem KAYA, "Ülkemizin en çok organ nakli yapılan 3. Merkezi olan Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Organ Nakil Merkezi olarak, toplumu organ bağışı ve nakli hakkında bilgilendirmenin ve toplumsal farkındalığı arttırmanın önemini” vurguladı.