Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi yapılıyor.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi,  bir yanda iyi hekimler yetiştirebilmek için eğitimin niteliğini yükseltecek Türkiye çapında örnek yöntemlere imza atarken,  öte yanda da uygulama hastanesinde topluma en iyi hizmeti vermek amacıyla büyük yatırımlara hazırlanıyor.

Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin hemen karşısında bulunan boş alanda yapılacak 400 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi ’nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Uludağ Üniversitesi’nin temel direklerinden Tıp Fakültesi ile Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, attığı büyük adımlarla kabuk değiştirmeye devam ediyor.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, son 1.5 yılda atılan adımlar ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Rektörlük B Salonunda düzenlenen toplantıya, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Cüneyt Erdoğan ve Doç. Dr. Halil Sağlam ile Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Sami Bayram ve Doç. Dr. Şaduman Balaban da katıldı.  Toplantıda, eğitim ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verildi. Tıp Fakültesi ve Hastanesi yönetimi, bir kısmı devlet ve üniversite bütçesiyle yapılacak yatırımlar için hayırseverlerden de destek istedi.

Halen 168 bin metrekare alanda hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi, yaklaşık 70 bin metrekare alanda hizmet verecek Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi’ni yapmak için hazırlıklarını tamamladı.  Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin karşısında yapılacak 400 yataklı hastanenin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Tıp Fakültesi ve Hastane yöneticileri daha sonra basın mensuplarıyla birlikte hastane ve eğitim birimlerini gezdi.