Bebek Dostu Hastane Olarak Ödüllendirildik

Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi, yürüttüğü başarılı “Bebek Dostu Hastane” çalışmaları dolayısıyla, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen teşekkür belgesi ile onurlandırıldı.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığının öncülüğünde hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak WHO ve UNICEF önerileriyle “Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülmektedir. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi olarak başarılı anne sütü uygulamalarımız nedeni ile 2006 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Bebek Dostu Hastane Unvanı verilmiştir. Hastanemizde anne sütünün teşvikine yönelik devam eden başarılı çalışmalar nedeniyle 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği programda hastanemize teşekkür belgesi verilmiştir. Hastanemiz adına teşekkür belgesini Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Şaduman BALBAN ADIM almıştır. Bu konuda emeği geçen tüm birim çalışanlarımıza teşekkür ederiz.