Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çocuklar ameliyatlara akülü arabayla gidiyor.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çocuklar ameliyatlara artık sedye veya tekerlekli sandalye yerine akülü arabayla gidiyor.

Bu yılın başından itibaren başlayan uygulama hakkında konuşan Ameliyathane ve Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sorumlusu Prof.Dr. Murat BİÇER, çocuk hastaların ameliyatlara giderken huzursuzluklarını azaltmak amacıyla servis ve ameliyathane arasında kullanılmak üzere akülü araba temin edilerek hizmete sunduklarını belirterek, "Çocukların hastalık veya kaza sonucu ameliyathaneye gelmeleri gerekebilir. Anne, baba ve sağlık personeli bu süreçte çocuğu psikolojik olarak ameliyata hazırlaması çok önemli olduğu, bu sürecin kötü atlatılması sonucu çocuğun duygusal ve davranış bozukluklarına yol açabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyatlara girmeden önce kliniklerden gelen çocukları ebeveynleriyle birlikte çocuk bekleme odasına alıp ameliyat odası hazır olduğunda çocuğu ebeveynlerinden ayırmak son derece sıkıntılı bir süreç olabilmekteydi. Bu sürecin çocuk için daha az travma ile atlatılması için, ameliyathanede bu yılın başından itibaren akülü arabalar kullanılmaya başlanmış ve bunun çocuk hastaları son derece mutlu ettiği gözlemlenmiştir.” dedi

Bu durumun gerçekleşmesinde katkıları olan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Şenkaya SIĞINAK, Ameliyathane Hemşiresi Müjgan ÖZKAN ve HASVAK Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’ na teşekkürlerini sunan Prof.Dr. Murat BİÇER, “Ameliyat hem çocukların, hem de anne ve babalarının korkulu rüyası haline gelmişti. Artık ameliyat olacak çocuklar ameliyat stresi yaşamadan, eğlenerek ameliyata gidiyor” diyerek sözlerini bitirdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Yakup CANITEZ ise “Çocukların yaşadıkları ameliyat korkusu travmalarını engellemek ve psikolojik olarak rahatlamaları için uygulamayı hayata geçirdiklerini” belirterek “Çocuklar bizim geleceğimiz, onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz" diye konuştu