11 Nisan Ulusal Sağlık Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü” kutlandı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde artık geleneksel hale gelen “11 Nisan Ulusal Sağlık Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü” kutlandı.

Hastane Baş Sağlık Teknikerliği tarafından Rektörlük A Salonunda düzenlenen kutlama programına, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, Dekan Prof.Dr. Ekrem KAYA, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Halil SAĞLAM, Başhekim Doç.Dr. Yakup CANITEZ, Başhekim yardımcıları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürü Prof.Dr. Ufuk ŞEKİR, SATED Başkanı Erol ERTAN,Tıp Fakültesi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanı Sağlık Teknikerleri, Sağlık Teknisyenleri ve Hemşireleri katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan programda,  Rektör Prof.Dr. Yusuf ULCAY,  Hastane Başhekimi Doç.Dr. Yakup CANITEZ,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ufuk ŞEKİR  ve Hastanemiz Baş Sağlık Teknikeri Ahmet ARSLAN tarafından kutlama konuşmaları yapıldı.

Prof. Dr. Yusuf ULCAY konuşmasında Sağlık Teknisyen ve Teknikerlerinin sağlık hizmetinin önemli bir parçası olduğunu ve hastanemizde 259 Sağlık Teknikeri ve Sağlık Teknisyeninin çalıştığını, çalışmalarını için hepsine teşekkür ettiğini belirtti.

Başhekim Doç.Dr. Yakup CANITEZ ise Rektörlüğümüzün önemli destekleri ile idari ekip olarak önemli gayret sarfederek 2015 yılında 100 Hemşire, 2016 yılında 6 Hemşire, 4 Sağlık Teknikeri, 4 diğer sağlık personeli, 2017 yılında 50 Hemşire,10 Sağlık Teknikeri ve 2018 yılında da 149 Hemşire, 43 Sağlık Teknikeri ve Sağlık Personeli kadroları temin edildiğini ifade etti..
Personel sıkıntısını gidermek ve sağlık hizmetin sunum kalitesini arttırmak için sürekli çalıştıklarını söyleyen Doç.Dr. Yakup CANITEZ, tüm Sağlık Teknikeri ve Teknisyenlerine teşekkür ederek günlerini kutladı.

Kurumumuza uzun yıllar hizmet verip emekli olan meslektaşlarımıza Rektör Prof.Dr. Yusuf ULCAY’ın plaket vermesi ile devam eden program, kurumumuzda 20 yıl ve üstünde hizmet veren meslektaşlarımıza Başhekim, Başhekim Yardımcıları ve bölüm hocaları tarafından teşekkür belgeleri verilmesiyle sona erdi.