El hijyeni; Hastanede enfeksiyonu önlemenin en etkili ve ucuz yöntemi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Komitesi, hastane içinde enfeksiyonu önlemenin en etkili ve ucuz yöntemi olan “el hijyeni”nin sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen 5 Mayıs “El Hijyeni Günü” nedeniyle farkındalığı artırmak amacıyla yapılan etkinliklerde, Enfeksiyon Komitesi Üyeleri, “temiz eller, gülen yüzler” yazılı, baskılı tişörtler ile yoğun bakım üniteleri ve klinikleri ziyaret etti. Enfeksiyon Komitesi Üyeleri, el hijyeni yapıldığı düşünülen ellerde dahi mikroorganizmanın varlığını gösteren özel testler yapıp, el hijyeninin nasıl yapılması gerektiğini gösterdi.

Enfeksiyon Komitesi Üyeleri, el hijyeni uyumunu artırmak, konunun önemini vurgulamak için, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Enfeksiyonlarını önlemede en etkili ve en ucuz yöntem el hijyeni sağlanması ve el hijyenine uyumdur. Bu basit ama etkili yöntemin yerleşmesi, daha iyi uygulanması için ellerimizden gelen sağlığı esirgemeyelim. Eller temiz olsun, yüzler gülsün” dediler.