SUAM Hastanesinde ISO 9001:2015 kalite belgesi alındı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi ISO 9001:2015 kalite belgesi tetkik açılış toplantısına Başhekim Doç.Dr. Yakup CANITEZ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ekrem KAYA, Kaliteden Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Bahattin HAKYEMEZ, Denetimciler ve Hastane Birim Sorumluları katıldı.

2 gün süren denetimin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi ISO 9001:2015 kalite belgesi denetimini başarıyla tamamlayarak belgeyi yenilemeye hak kazandı.
Hastane Başhekimi Doç.Dr. Yakup CANITEZ yaptığı konuşmada, kalite çalışmalarının bir ekip işi olduğunu, yönetim olarak tüm kalite süreçlerini desteklediklerini ve kalite çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ekrem KAYA, kurum olarak son 13 yılda kalite standartları açısından önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti.

Tetkik sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşan BUÜ SUAM Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. M.Sertaç YILMAZ sonuçtan duydukları memnuniyeti belirtti. 2017 yılında yapılan ISO 9001:2008 tetkiki sonrası tüm hastane olarak yeni standartlara uyum çalışmalarının başlatıldığını ve bunun sonucu olarak da belge yenileme tetkikinin başarıyla sonuçlandığını söyledi. Kurumda uzun yıllardır devam eden kalite çalışmalarının ve kültürünün bu başarıda büyük payı olduğunu belirtti.