Otizm Farkındalık Günü kutlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öncülüğünde "Otizm Farkındalık Günü" Hastanemiz bünyesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Otizm Farkındalık Günü etkinliğine Hastane Başhekimi Prof. Dr. Levent ÖZDEMİR, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şaduman BALABAN ADIM, Hastane Başhemşiresi Uzm. Hemşire Muazzez ALTAY, Başhemşire Yardımcısı Uzm. Hemşire Fatma DÜZGÜN, Uzm. Hemşire Nevin BOR, Uzm. Hemşire Sevginar AKIN, Hastane Müdür Yardımcısı Meryem ALTINTAŞ, Göğüs Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr. Mehmet KARADAĞ, Çocuk Endokrinolojiden Doç.Dr. Erdal EREN, Aile Hekimliği Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Alis ÖZÇAKIR ve Prof. Dr.Yeşim UNCU, sağlık personelleri ve vatandaşlar yüksek ilgi ile katılım gösterdi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliklerinde hastanemizde gün boyu hekimler tarafından öğrencilere, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirmeler yapıldı. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniğinde yatarak tedavi gören çocukların katkıları ile Otizm ile ilgili bilgileri içeren sorular ile yarışmalar yapıldı. Etkinliklerde Otizmin erken tanı ve tedavisinin önemini vurgulayan Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar VURAL, ilerleyen dönemde yapılacak etkinliklerin de müjdesini verdi. Geleceğin doktorları olan öğrencilerimize erken tanının önemini anlatan Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şafak ERAY, “Otizmin belirtilerinin yoğun özel eğitim ve erken tanı ile silinebileceğine” vurgu yaptı. Çocuklarımızın el sanatları öğretmeni ve resim öğretmeni eşliğinde ürettikleri ürünler sergilendi ve satışa sunuldu. Etkinlik tüm gün boyunca coşku ve yüksek ilgiyle devam etti. Yapılan bilgilendirmeler ve etkinlikler tüm üniversite personeli, öğrenciler, hasta ve hasta yakınları t arafından büyük ilgi gördü. Tüm çocuk psikiyatrisi doktorları, hemşireleri, personeli, öğretmenleri, öğrencileri ve hastaları ile tam bir ekip ruhuyla çalışılan bu günde "Otizme Mavi Işık Yakıldı".