Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesinde “Güzel Nefesler Kulübü” etkinliği

Kronik solunum hastalığı bulunan bireylerin tedavisinde, tüm dünyada Pulmoner Rehabilitasyon uygulamaları ön planda yer almaya devam ediyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Bünyesinde 2017 yılında kurulan ve sürekli kendini geliştirerek hizmet üreten Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesinde “Güzel Nefesler Kulübü” etkinliği düzenlendi.

Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ ve Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi Medikal Koordinatörü Doç. Dr. Aslı Görek Dilektaşlı uygulamalar hakkında bilgi vererek, ekibimizde görev alan Hemşire Ayten Odabaş, Diyet Uzmanı Demet Evke Kerimoğlu ve Sağlık Teknisyeni Yeşim Bilgin’e teşekkür etti. Törende söz alan Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şaduman Balaban, KOAH da nefes alma güçlüğünün önemine vurgu yaptı. Pulmoner Rehabilitasyon programını başarı ile tamamlayan hastalarımıza başarı belgelerinin verildiği etkinlikte hastalarımız, duygularını ifade ederek Pulmoner Rehabilitasyon sayesinde sağlık durumlarındaki ve yaşamlarındaki olumlu gelişmeleri anlattılar.

Pulmoner Rehabilitasyon, Kronik solununum yolu hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür.

Pulmoner Rehabilitasyonun amaçları nelerdir?
• Hastalığa bağlı gelişen nefes darlığı ve fonksiyonel yetersizliği ortadan kaldırmak,
• Hastalığın ilerlemesini önleme,
• Egzersiz toleransının artırılması,
• Sağlık durumunun iyileştirilmesi,